Black Bean Soup (AKA knaprig soppa) från guest cookalong 4 mars
Guest Cookalong med Jonas Cramby
Ingredienser
1 portion
1/2 gul lök
1 selleripinne
1/2 morot
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 burk El taco trucks black beans
1-3 msk El taco trucks chipotlesalsa
2 st El taco Truck Corn Tortillas
1 knippe koriander
1/2 avokado
vegan-creme fraiche
olja till friterng
salt
Tillbehör
Gör så här
Finhacka gul lök, selleri, morot och vitlök och stek på medelvärme i olivolja tills de börjar mjukna. Tillsätt en burk black beans och chipotlesalsa och rör runt. Späd till soppkonsistens med lite vatten och smaka av med salt. Sänk värmen och låt småputtra medan du fixar de andra grejerna.
Förbered toppingen genom att strimla majstortillas och fritera knapriga och låt rinna av på ett papper. Pallar du inte, så funkar det även med tortillachips. Skiva avokadon och hacka koriandern.
Häll upp soppan i en skål, ringla creme fraichen snyggt runt om och lägg koriandern i mitten. Lägg avokadon på koriandern och toppa med de friterade majsstrimlorna. Pressa över en klyfta lime och ät. Mmmm… knaprig soppa.
>>> HÄNGDE DU MED? KOLLA ÄVEN IN VÅRA COOKALONGS, VARJE TORSDAG PÅ VÅR INSTAGRAM ELLER KOLLA IN VÅRA PRODUKTER HÄR>>>