Jonas Cramby | Black Bean Soup Jonas Cramby | Black Bean Soup Jonas Cramby | Black Bean Soup

Jonas Cramby | Black Bean Soup

Black Bean Soup (AKA knaprig soppa)
Guest Cookalong med Jonas Cramby

Ingredienser

1 portion

  • 1/2 gul lök
  • 1 selleripinne
  • 1/2 morot
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • Svarta bönor
  • 1-3 msk El Taco Truck Chipotle Salsa
  • 2 st El taco Truck Corn Tortillas
  • 1 knippe koriander
  • 1/2 avokado
  • Vegan creme fraiche
  • Olja till friteringSalt

Tillbehör

Gör så här

  1. Finhacka gul lök, selleri, morot och vitlök och stek på medelvärme i olivolja tills de börjar mjukna. Tillsätt svarta bönor och Chipotle Salsaoch rör runt. Späd till soppkonsistens med lite vatten och smaka av med salt. Sänk värmen och låt småputtra medan du fixar de andra grejerna.
  2. Förbered toppingen genom att strimla majstortillas och fritera knapriga och låt rinna av på ett papper. Pallar du inte, så funkar det även med tortillachips. Skiva avokadon och hacka koriandern.
  3. Häll upp soppan i en skål, ringla creme fraichen snyggt runt om och lägg koriandern i mitten. Lägg avokadon på koriandern och toppa med de friterade majsstrimlorna. Pressa över en klyfta lime och ät. Mmmm… knaprig soppa.

>>>ENKELT VA? KOM IHÅG ATT DU ÄVEN HITTAR COOKALONGS PÅ VÅR INSTAGRAM FÖR EXTRA INSPO >>>

Fler recept

Fler recept