4 portioner
1 pkt El Taco Truck Corn Tortillas
1 pkt El Taco Truck Refried Black Beans
Koriander + silverlök, finhackad
Guisado:
4 potatisar
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 msk chiliflakes
1 tsk vegetariskt buljongpulver
Olivolja
Salt
1. Skär potatis i ca 2 cm stora kuber och rosta med olivolja och salt i 225 grader varm ugn tills dess att de är knapriga, ca 40 minuter.
2. Skiva en gul lök och stek i medelvärme tills den mjuknar och karamelliseras.
3. Tillsätt svartkål, skivad vitlök, chiliflakes och vegetariskt buljongpulver och stek lite till. Häll på 1 dl vatten och låt koka bort under ett par minuter.
4. Blanda med den knapriga potatisen. Smaka av med salt.
5. Värm upp dina majstortillas på valfritt sätt, antingen i stekpanna eller som vi proffs gör: på en gasolspis a la minute. För mjuka tortillas: låt vila i en handduk. För lite krispiga: ät direkt.
6. Kolla puffen! <3
7. Grunda med lite Refried Black Beans för krämighet. Proffsen tar två majstortillas per taco.
8. Sedan på med Guisadon.
9. Toppa med Chipotle Salsa, koriander och hackad silverlök.