Mattias Kristiansson  "Vegomagasinet" | El Taco PizzaMattias Kristiansson  "Vegomagasinet" | El Taco PizzaMattias Kristiansson  "Vegomagasinet" | El Taco Pizza

Mattias Kristiansson "Vegomagasinet" | El Taco Pizza

Mattias Kristianssons El taco pizza

Ingredienser

(4 pizzor)

Tacofärs

Pizzadeg

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, fingervarmt
  • 2 msk olivolja
  • ca 10 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 dl färdig tomatsås
  • 4 msk El Taco Truck Roasted Garlic salsa
  • 2 gröna paprikor, finhackade
  • 2 dl majskorn
  • 1 rödlök, finhackad

Tillbehör

Gör så här

Tacofärs

  1. Fräs sojafärsen i lite olja tills den får fint med färg.
  2. Strö över kryddmixen och häll på lite vatten. Blanda väl. Klart!


Pizza

  1. Blanda jäst och vatten i en bunke. Rör runt så att jästen löser sig.
  2. Rör ner olivolja, nästan allt vetemjöl och rågmjöl.
  3. Knåda degen 10 minuter med en hushållsassistent eller 15 minuter för hand. När det återstår 1 minut häller du ner saltet. Känns degen för klibbig häller du ner lite mer mjöl.
  4. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i 45 minuter.
  5. Vänd ut degen på ett mjölat bakbord och knåda lätt. Dela den i fyra bitar och kavla ut tunt. Jag gillar att kavla ut dem direkt på bakplåtspapper så att man enkelt kan lyfta över dem på plåten.
  6. Blanda tomatås och Rostad Garlic Salsa. Bred ut över pizzorna och sprid sedan ut ett lager tacofärs. Strö över grönsakerna och grädda pizzorna i 250 grader i 6-8 minuter.
  7. Smula över generöst med vitost och klicka ut Guacamole. Ringla över Jalapeño Lime Mayo och Habanero salsa.

>>>ENKELT VA? KOM IHÅG ATT DU ÄVEN HITTAR COOKALONGS PÅ VÅR INSTAGRAM FÖR EXTRA INSPO >>>

Fler recept

Fler recept