ElotesElotesElotes

Elotes

Ett enkelt, snabblagat recept på Elotes. Ett enkelt, men ändå lyxigt sätt att äta majs på. Perfekt att äta bara för sig eller som tillbehör till bland annat grillat!
Majskolv på mexikanskt vis!

Ingredienser

  • 6 to 8 majskolvar
  • 100 ml växtbaserad Crème fraîche
  • 100 ml majonnäs (vegan)
  • 100 ml hackad koriander
  • 1 vitlöks klyfta
  • 2 teskedar lime zest
  • 2 matskedar lime juice
  • 100 ml Queso Fresco alt Fetaost
  • Lime klyftor (till servering)
  • Nypa salt

Tillbehör

Gör så här

  1. Lägg majsen på grillen med hög värme, låt den få fin färg.
  2. Fläta blasten för pluspoäng.
  3. Blanda creme fraîche, mayo, queso fresco eller feta.
  4. Riv ner zest från 1 lime och en vitlök, pressa i juicen från 1 lime.
  5. Salta och vänd ner hackad koriander och rör om.
  6. När majsen är klar, bred dem med krämen och toppa med chili flakes, koriander och en squeeze lime.

>>> HÄNGDE DU MED? KOLLA ÄVEN IN VÅRA COOKALONGS, VARJE TORSDAG PÅ VÅR INSTAGRAM ELLER KOLLA IN VÅRA PRODUKTER HÄR>>>

Fler recept

Fler recept