Frijoles refritosFrijoles refritosFrijoles refritos

Frijoles refritos

Vårt recept på Frijoles Refritos, eller bueno beans som det också kallas. Tillagas på mustiga, långkokta svarta bönor, jalapeño och spiskummin och passar perfekt till tacos!
A.k.a Bueno Beans

Ingredienser

  • 1 msk hela spiskumminfrön
  • 2 gula lökar
  • 2 inlagda jalapeños
  • 2 msk jalapeñospad
  • 400 g förvällda svarta bönor
  • 5 dl vatten
  • 1 dl smör eller olja
  • 2 tsk salt

Tillbehör

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Rosta spiskumminfröna i en stekpanna tills de börjar dansa. Mortla.
  • Fräs gul lök, jalapeño, spad och spiskummin i olja tills löken får en gyllenbrun färg. Häll över i en djup ugnsform och tillsätt bönor och vatten.
  • Ställ i ugnen och rör om var 20:e minut.
  • Rör om, vänta. Rör om, vänta. Ingenting händer. I början kommer det att kännas som en evighet. Men ha tålamod, det mesta händer i slutet.
  • När det bildas en ring runt plåten med mer koncentrerad massa rör du in den i bönhavet och ler. Det är när ringarna kommer som det börjar götta sig. Ringarna består av koncentrerade smaker och fett och är början till den nötiga karaktären man önskar.
  • När du känner att bönorna börjar bli klara tillsätter du smöret/oljan och höjer ugnstemperaturen till 225 grader i 30 min, rör om var 10:e minut.
  • Lägg bönorna i tortillabrödet tillsammans med tomatillosalsa, hackad koriander, silverlök och picklad rödlök.

>>> HÄNGDE DU MED? KOLLA ÄVEN IN VÅRA COOKALONGS, VARJE TORSDAG PÅ VÅR INSTAGRAM ELLER KOLLA IN VÅRA PRODUKTER HÄR>>>

Fler recept

Fler recept