ChurrosChurrosChurros

Churros

Varning för sockerchock!
Varning för sockerchock

Ingredienser

  • 300 ml vatten
  • 40 g socker
  • 80 g smör
  • 1 kryddmått salt
  • 220 g mjöl
  • 3 ägg
  • I L frityrolja
  • 1 dl socker
  • Stjärnanis/kanel eller lagerblad

Tillbehör

Gör så här

  1. Koka upp vattnet med 40g socker, smör och salt.
  2. Tillsätt mjöl och dra ner värmen.
  3. Mixa ihop allt med en slev tills degen är jämn.
  4. Låt svalna.
  5. Tillsätt 3 ägg och knåda in dem i degen.
  6. Fyll degen i spritspåse och lägg in i kylen över natten.
  7. Vid tillagning:
  8. Värm upp olja i fritös eller kastrull till ca 180 grader.
  9. Spritsa ner smeten i oljan i önskad längd, klipp av med sax.
  10. Vänd korvarna så de får en jämn yta och ta upp dem när de är gyllenbruna.
  11. Låt svalna och rulla i socker.
  12. Mixa 1 dl socker med mortlad Stjärnanis/ kanel/ eller lagerblad.
  13. Servera med varm chokladsås eller dulce de leche.

>>> HÄNGDE DU MED? KOLLA ÄVEN IN VÅRA COOKALONGS, VARJE TORSDAG PÅ VÅR INSTAGRAM ELLER KOLLA IN VÅRA PRODUKTER HÄR>>>

Fler recept