Nikolas Pumkin´ TacosNikolas Pumkin´ TacosNikolas Pumkin´ Tacos

Nikolas Pumkin´ Tacos

Ingredienser

För 10 tacos behöver du:

1 burk Turkisk yoghurt

1 Pumpa (Tex Hokkaido, som är söt, smörig och bra att ugnsbaka)

1/2 dl Saltade och rostade pumpafrön

1/2 dl Torkad majs (förvälld över natten)

1 majskolv

1 Silverlök

1 Lime

1 kruka koriander

1/2 valfri chili

2 mskd Smör

1/2 El Taco Truck Queso fresco

1 El Taco Truck Guacamole

1 påse El Taco Truck Classic Spice mix

El Taco Truck Habanero salsa

El Taco Truck hot sauce

1 förpackning El Taco Truck Corn tortillas


Tillbehör

Gör så här

1. Koka den förvällda majsen tills den blivit mjuk (ca 30 min).

2. Skala pumpan och ta ut kärnorna. Skär upp i ca 2-3 cm tärningar.

3. Rulla pumpa tärningar i ETT Classic Spice mix.

4. Tillsätt lite olja.

5. Ställ in i ugn på ca 175 grader i 20 min eller tills pumpan fått fin färg och är genomlagad.

6. Mixa ihop 1 burk Guacamole med 1 dl Turkisk yoghurt tills den blivit slät.

7. Skala kornen från majskolven och hacka silverlöken.

8. Smält en klick smör i stekpanna, tillsätt lök, majs, den torkade majsen och chili.

9. Koka ihop, ställ åt sidan, salta och peppra och kläm över lite limejuice.

10. Riv över lime cest, 1 rågad matsked Turkisk yoghurt och blanda ihop. Vänd försiktigt ner smulad Queso Fresco och koriander.

11. Värm majstortilla i en het stekpanna och förvara i en handduk i en plastpåse för att behålla bröden varma och mjuka.

Montering:

1. Bröd

2. Pumpa

3. Majs salsa

4. Avokado Creme

5. Pumpa kärnor

6. Hot sauce

7. Koriander

8. Lime

>>> HÄNGDE DU MED? KOLLA ÄVEN IN VÅRA COOKALONGS, VARJE TORSDAG PÅ VÅR INSTAGRAM ELLER KOLLA IN VÅRA PRODUKTER HÄR>>>

Fler recept

Fler recept