Midsummer tacosMidsummer tacosMidsummer tacos

Midsummer tacos

Sweet vegan midsummer taco dessert.

Ingredienser

  • 1 paket El Taco Truck Corn tortillas
  • 1 liter frityrolja
  • 4 dl socker
  • 1 kanelstång
  • 4 dl vegansk vispgrädde
  • karamellfärg
  • 1 dl pistagenötter
  • 1 mörk chokladkaka
  • 1/2 anananas
  • 2 dl jordgubbar och/eller andra frukter och bär.
  • hackad mynt
  • El Taco Truck Fruity Salsa
  • Sommarblommor för dekoration

Tillbehör

Gör så här

  1. Stek tortillan i en torr stekpanna på en hög temperatur tills den får lite färg.
  1. Häll frityroljan i en djup stekpanna och värm upp den till ungefär 160° C.
  2. Doppa försiktigt tortillan i oljan och forma den snabbt till ett u, lägg på ett papper för att svalna.
  3. Blanda socker och mald kanel i en gryta och doppa tortillan i blandningen, så att den täcker brödet. Om det inte fastnar kan du borta lite olja på brödet och prova igen.
  4. Smält choklad och hacka pistagenötterna.
  5. Skär ananasen i små bitar och stek i en het stekpanna med lite olja. När den får lite brun färg, addera lite Fruity Salsa och låt det koka under 1 minut. Addera lite av den överblivna socker och kanelmixen, blanda och ställ åt sidan.
  6. Doppa tortillan i chokladen och toppa med pistagenötterna. Lägg i frysen.
  7. Vispa ditt val av grädde till ett fluffigt moln och addera karamellfärg eller låt det vara vitt, beroende på vad du föredrar.

Inför servering: Ta ut tortillan från frysen. Fyll med lite ananas i botten, sedan grädde, frukt och bär. Toppa med färsk mynta och sommarblommor.

>>> HÄNGDE DU MED? KOLLA ÄVEN IN VÅRA COOKALONGS, VARJE TORSDAG PÅ VÅR INSTAGRAM ELLER KOLLA IN VÅRA PRODUKTER HÄR>>>

Fler recept

Fler recept