Siri Barjes svamptacos med Ärtamole, äppelsalsa och Jalapeño Lime MayoSiri Barjes svamptacos med Ärtamole, äppelsalsa och Jalapeño Lime MayoSiri Barjes svamptacos med Ärtamole, äppelsalsa och Jalapeño Lime Mayo

Siri Barjes svamptacos med Ärtamole, äppelsalsa och Jalapeño Lime Mayo

Svamptacos med Ärtamole, äpplesalsa och Jalapeño Lime Mayo
Sir Barjes svamptacos med Ärtamole, äppelsalsa och Jalapeño Lime Mayo

Ingredienser

250 g ostronskivling

250 g shiitake

1 dl rapsolja

2 msk EL TACO TRUCK HABANERO SALSA

1 apelsin

Salt

2 äpplen

1 silverlök

1 kruka koriander

1 jalapeño

2 msk olivolja

1 lime

1 flaska EL TACO TRUCK JALAPEÑO LIME MAYO

8 EL TACO TRUCK CORN TORTILLAS

1 burk EL TACO TRUCK ÄRTAMOLE

2 salladslökar

Tillbehör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Riv svampen i mindre bitar och blanda med chilisås, apelsinzest och pressad apelsinsaft, marinera minst 15 min.
  3. Blanda svampen med rapsolja i en ugnsform och baka i ca 40 min.
  4. Skär äpplet i tändstickor. Tärna löken fint. Skiva jalapeño tunt.
  5. Blanda äpple, lök och jalapeño med olivolja och limesaft.
  6. Hacka koriander och vänd ned den i salsan precis innan servering.
  7. Ta upp svampen ur oljan, låt den rinna av på ett papper eller ett durkslag.
  8. Skiva salladslöken tunt.
  9. Vänd ned koriandern i salsan.
  10. Värm tortilla i en panna och toppa med svampen, äppelsalsa, Jalapeño Lime Mayo och Ärtamole! Toppa med salladslök.

>>> HÄNGDE DU MED? KOLLA ÄVEN IN VÅRA COOKALONGS, VARJE TORSDAG PÅ VÅR INSTAGRAM ELLER KOLLA IN VÅRA PRODUKTER HÄR>>>

Fler recept

Fler recept