SIRI BARJE | Svamptacos med Ärtamole, äppelsalsa och Jalapeño Lime MayoSIRI BARJE | Svamptacos med Ärtamole, äppelsalsa och Jalapeño Lime MayoSIRI BARJE | Svamptacos med Ärtamole, äppelsalsa och Jalapeño Lime Mayo

SIRI BARJE | Svamptacos med Ärtamole, äppelsalsa och Jalapeño Lime Mayo

Svamptacos med Ärtamole, äpplesalsa och Jalapeño Lime Mayo
Sir Barjes svamptacos med Ärtamole, äppelsalsa och Jalapeño Lime Mayo

Ingredienser

250 g ostronskivling

250 g shiitake

1 dl rapsolja

2 msk EL TACO TRUCK HABANERO SALSA

1 apelsin

Salt

2 äpplen

1 silverlök

1 kruka koriander

1 jalapeño

2 msk olivolja

1 lime

1 flaska EL TACO TRUCK JALAPEÑO LIME MAYO

8 EL TACO TRUCK CORN TORTILLAS

1 burk EL TACO TRUCK ÄRTAMOLE

2 salladslökar

Tillbehör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Riv svampen i mindre bitar och blanda med chilisås, apelsinzest och pressad apelsinsaft, marinera minst 15 min.
  3. Blanda svampen med rapsolja i en ugnsform och baka i ca 40 min.
  4. Skär äpplet i tändstickor. Tärna löken fint. Skiva jalapeño tunt.
  5. Blanda äpple, lök och jalapeño med olivolja och limesaft.
  6. Hacka koriander och vänd ned den i salsan precis innan servering.
  7. Ta upp svampen ur oljan, låt den rinna av på ett papper eller ett durkslag.
  8. Skiva salladslöken tunt.
  9. Vänd ned koriandern i salsan.
  10. Värm tortilla i en panna och toppa med svampen, äppelsalsa, Jalapeño Lime Mayo och Ärtamole! Toppa med salladslök.

>>>ENKELT VA? KOM IHÅG ATT DU ÄVEN HITTAR COOKALONGS PÅ VÅR INSTAGRAM FÖR EXTRA INSPO >>>

Fler recept

Fler recept